Ilves uuteen kauteen vahvasti puolustuksen kautta

LIIGA / Artikkeli
Marcus Fageruddille sovitellaan Ilveksen puolustuksen johtajan viittaa.
Tampereen Ilves lähtee uuteen kauteen kohtalaisen paljon uudistuneella joukkueella. Erityisesti puolustus on kokenut melkoisen kasvojenkohotuksen.

Viime kaudella viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin selvinnyt Ilves lähtee alkavaan kauteen aiempia vuosia enemmän puolustuksen kautta.

Seuran kannattajien keskuudessa jo lähes legendaariseksi muodostunut "rightin pakin" etsintä saa hetkeksi jäädä tauolle, kun kokoonpanossa on heitä kauden alkessa peräti kolme.

Ruotsin-kiertueeltaan takaisin koti-Suomeen palanneen Marcus Fageruddin ja jo viime keväänä kymmenkunta ottelua Ilveksessä pelanneen Blake Kesselin vastuulle ladataan suurimmat odotukset puolustuksen kiekollisessa pelissä.

Heidän takanaan tupsukorvien vahvaa puolustusta täydentävät joukkueen runkoon jo useamman vuoden kuulunut Jarkko Näppilä ja uudet tulokkaat Veli-Matti Vittasmäki sekä Jyri Niemi.

Myös edelliskaudella liigaläpimurtonsa tehneen Saku Salmelan voi laskea puolustuksen vakionimistöön.

Rotaatiossa lopuista peliminuuteista kamppailevat pääasiassa omat kasvatit Aleksi Mäkelä, Konsta Mäkinen sekä Olli Vainio.

Tolppien välissä päävastuun kantaa Sportista takaisin Ilvekseen kuuden vuoden tauon jälkeen siirtynyt Hannu Toivonen, jonka harteille voidaan asettaa myös kaikki menestystoiveet.

Kakkosvahti Henri Kiviahossa on potentiaalia, mutta toistaiseksi näytöt eivät anna aihetta kovin suurien ihmetekojen odotteluun.

Pelaajakartta Ilveksen pelaajakartta

VLH

Sami Sandell
Teemu Rautiainen
Markus Jokinen
Jiri Veistola
Eemeli Suomi

KH

Tapio Laakso
Aleksi Mustonen
Markku Flinck
Joonas Riekkinen
Juuso Rämö

OLH

Joonas Vihko
Antti Tyrväinen
Matias Sointu
Eero Savilahti
Tommi Välimaa

P

Marcus Fagerudd
Blake Kessel
Jarkko Näppilä
Veli-Matti Vittasmäki
Jyri Niemi
Saku Salmela
Aleksi Mäkelä
Konsta Mäkinen

MV

Hannu Toivonen
Henri Kiviaho
Nico Viksten

Valmentaja

Tuomas Tuokkola

Hyökkäykseen täysin kotimaisin voimin

Ilves lähtee alkavaan kauteen täysin suomalaisella hyökkäyksellä, yhtään ulkomaalaispelaajaa ei siltä rintamalta löydy.

Päävastuun kantavat viime vuodelta tutut tutkaparit kahdesta ensimmäisestä ketjusta.

Sami Sandell ja Tapio Laakso saavat vierelleen HPK:sta siirtyvän Joonas Vihkon, josta koostumuksesta odotetaan tupsukorvien ykkösnyrkkiä. Mikäli Sandell saa selätettyä vuosi vaivanneet terveysongelmat ja Laakso pystyy säilyttämään viime vuotisen tasonsa, on kyseinen yhdistelmä joka tapauksessa liigatason ykkösketju.

Ykkösketjun takana toista viulua soittavat Aleksi Mustonen ja Teemu Rautiainen, jotka harjoitusotteluiden perusteella saavat seurakseen voimahyökkääjä Antti Tyrväisen. Mustoselta ja Rautiaiselta odoteltiin läpimurtoa jo viime kaudella, ja syksyn kova pistetahti jo lupailikin sellaista. Tämän kauden haasteena heillä on pitää taso korkeana läpi kauden.

Kolmos- ja nelosketjuun onkin jo enemmän tunkua. Keskushyökkääjän tontit on miehitetty Markku Flinckillä ja Joonas Riekkisellä, mutta laitahyökkääjien vakanssit ovat vielä auki.

Matias Sointu ja Jiri Veistola voivat olla melko varmoja paikastaan kokoonpanossa jos vain ovat terveinä, mutta monivuotisten ilvesten Tommi Välimaan ja Eero Savilahden, alasarjojen pistetykki Markus Jokisen sekä nuorten tulokkaiden Eemeli Suomen ja Ville Meskasen kohtalona on taistella paikasta auringossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle