Suomen parhaana palkittu Mitja Jokinen mietti jo torstain puolivälierää: "Ei meidän tarvitse taikatemppuja tehdä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
TPS-puolustaja Mitja Jokinen palkittiin ottelun jälkeen Leijonien parhaana.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pikkuleijonat sai lohkon päätöskamppailussa selkäsaunan Yhdysvalloilta, kun ottelu päättyi peräti 4−9. Suomen parhaana palkittu Mitja Jokinen näki kuitenkin pelissä myös positiivisia asioita ja oli sitä mieltä, että Pikkuleijonat oli pelissä ajoittain parempi.

− Vähän harmittaa. Olimme joissakin kohdissa parempia, mutta vastustaja vain teki monta maalia.

Suomen parhaana pelaajana Yhdysvallat-ottelussa palkittu Mitja Jokinen oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta kaikilla asioilla on kuitenkin aina myös toinen puoli.

− Jenkit olivat todella hyviä tekemään maaleja tänään. Se oli heidän vahvuutensa, kun he tekivät kaikista paikoista, jotka heille annettiin. Toisaalta se oli myös meidän heikkoutemme, kun annoimme liikaa paikkoja. Mielestäni olimme myös hyviä tänään.

Pikkuleijonat sai ajoittain oman hyökkäyspelinsä toimimaan, mutta lähes joka kerta hyvää vaihetta seurasi vastustajan maali. Päävalmentaja Marko Kauppinen turvautui aikalisään jo toisessa erässä.

− Hän rauhoitteli meitä ja sanoi, että meidän täytyy vain päästä omaan tekemiseen kiinni. Hän myös toisti sitä, kuinka maalit tulevat kyllä, ja tottahan se oli, että meillä oli kaikki mahdollisuudet tehdä niitä maaleja.

Jokinen itse antoi ensin loistavan syötön Suomen avausmaaliin, minkä lisäksi hän antoi terävän kutinsa laulaa Suomen toisessa osumassa. Yhteensä TPS-puolustajalle kirjattiin tehot 1+2. Pisteet toivat hänelle joukkueen parhaan pelaajan tittelin ottelun tauottua.

− Kyllä se itseluottamusta antaa, kun tuolla tavalla palkitaan. Hieno tunne oli tehdä se maali ja tuntui hyvältä pelata.

Suomi kohtaa puolivälierävaiheessa Ruotsin, joka sijoittui B-lohkossa kolmanneksi. Jokisella on selkeä käsitys siitä, miten joukkueen täytyy torstaina pelata.

− Meidän täytyy ottaa tästä ne hyvät hetket mukaan torstaille. Meillä oli ajoittain hyvä hööki päällä ja pääsimme tekemään hyökkäysalueella meidän hienoja juttujamme ja iskimme myös pari maalia. Tietysti voimme myös puolustaa paremmin.

Joukkueet ovat aiemminkin pelanneet vastakkain tällä kaudella, joten vastassa on tuttu joukkue.

– Ruotsi on laadukas ja taitava joukkue. Menemme vain kirkkain silmin tekemään töitä, niin eiköhän se voitto sieltä tule. Ei meidän tarvitse taikatemppuja tehdä, oma peli riittää kyllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle